Sunday, 2 October 2011

tak cool la brader....

apa yang cool apa yang tak nye? keadaan dalam train or bus yang penuh dengan lautan manusia dan dalam tu terselit buih-buih kecil yang hampir ingin meletup. got what i mean? okay let me explain. its about scenario where you can see senior citizen standing while the youngster just sit and look. senior citizen tu aku ibaratkan umpama buih kecil yang hampir nak meletup. i couldn't disagree that malaysian were learned something from adlin's ad, but sadly they learn how to avoid giving a seat to senior citizen by sleeping. hahahaha. seriously look how many youngster will give their seat to the senior citizen or pregnant women or maybe disabled person? it's true. memag tak ramai pun. ad yang dia tampal kat tingkap train tu just hiasan je. nak buat cantikkan train. so tak cool la brader kalau kau tak bagi seat kat orang tua. i know we pay for the services, but sometimes we must pay some respect to person who needed the seat. except korang naik flight je la. sebab you sit according to the seat number. and no person need to standing inside the cabin. LOL.

and sedang aku belek-belek google, aku jumpa satu ad oleh Colorado Department of Transportation. seriously ad dieorang kreatif and have a sense of humor, but at the same time memang makan dalam kalau terasa.bagi yang tak terasa tu sebab dia illiterate or memang bajet bagus. 

  


p/s: tapi kadang-kadang ada gak bila kita da bangun bagi seat kat orang tua or perempuan mengandung, dieorang tak nak duduk? so camne? 

No comments:

Post a Comment