Saturday, 30 April 2011

menghela nafas..

setelah merehatkan mata beberapa jam lama nya, akhir nya uras ni bangun gak. nasib baik tak terlajak sampai ke sabtu. peperiksaan EIA dah pun berakhir di samping paper statistic. tak sia-sia study dapat gak jawab walaupun not 100% correct but at least i've put an effort to study.hehehe..kantoi dulu tak study. but what i regret is my statistic on calculation part. i've made a mistake on the calculation and bring the wrong answer and wrong conclusion. i'm still hoping that the lecturer will consider my calculation work.

dah penat menjawab exam, mood nak belajar ni hilang sekejap. ada dua paper lagi nak kena jawab. but its not end there, aku masih ada presentation FYP nak kena buat. kat situ ready je la kena tembak dengan lecturers. kalau da tak dapat jawab diam je la. hehe..semakin hampir ke penghujung sem, debaran tu makin kuat terasa. happy, risau, sedih semua ada. and the latest news yang aku dapat time online bunyi macam ni:


DeTAR Putra


maksudnya, konvo bulan 10 ni la..kalau betul konvokesyen ke-15 ni kat dewan UNIMAS yang baru, batch aku la yang first rasmikan. and i hope that i'm included in that group. comel habes nama dewan UNIMAS. because before this dewan yang kami ada were named as Dewan UNIMAS (DU). DeTAR Putra.... kalau letak DecTAR, nanti sama dengan dewan UKM. confuse lak nanti. ahh tak kisah la janji dewan baru.hehehe..





Friday, 29 April 2011

batin ku terseksa

ooppsss..tengok tajuk entry kali ini jangan fikir bukan-bukan. yela orang sekarang ni semua nya laju.pikiran nya pun laju.hehehe. ni bukan nafkah batin yang orang da kahwin punya. batin mengikut kamus dewan yang tak ada muka surat sebab pakai online je kan ialah 


aku maksud kan batin yang ni lah. hurm bukan apa batin aku terseksa. terseksa dek kerana EIA ni. banyak sangat nak kena ingat. akta tu akta ni. macam dah nk jadi lawyer la pulak hafal akta-akta ni. so aku pun decide. my brains need to rest. dari semalam dengan 'membalun' buat kira-kira statistik, dah macam along kira hutang pun ada jugak, sekarang pulak menghafal akta-akta dan methods of assessing the impact, penat otak aku der. so i taking a break with...kit kat?no..berbueno?nehi..mahal sangat benda tu...lagi pun da jauh malam. nak keluar pun dah malas. layan lagu je la. itu je yang free.hehe..hurm tapi dengan situation cam gini layan lagu clubbing,tehcno huhahuha pe semua mana feel der...layan lagu lama la baru feel. hotel california, soldier of fortune, temple of the king, finals countdown baru bersemangat sikit...soley,soley pun layan gak...hahaha..buat hilang tension orang cakap. belajar tension-tension tak guna gak kalau tak masuk. kekadang da baca penat-penat tak masuk.. bukan tak masuk dalam exam, tak masuk dalam otak...tu yang naya...huhu. da blank je...search not found.

dah la, aku nak sambung study sambil layan lagu orang lama-lama. buat hilang tension jap. just live the life.

Monday, 25 April 2011

selamat menyambut peperiksaan

hurm bertepatan dengan tajuk di atas, entry kali ini memang khas ditujukan kepada semua student UNIMAS yang bakal menduduki peperiksaan yang akan bermula pada esok hari (siapa yang exam esok la..). tapi apa yang pasti esok bermulalah minggu peperiksaan di UNIMAS. so to all you guys, the time can't be reverse. the past is the past. kalau nak gak, pinjam lah time machine nabil...hehehe.sedia atau tidak, conteng saja kertas exam tu. jangan biarkan ia kosong.

dalam tengah post entry ni, actually tuan punya badan ni pun belum la ready 100% pun...main baca je nota yang lecturer bagi dalam kelas. paham tu idok le sume..sikit-sikit je. tapi yang membuatkan mata mengantuk ni sebab nak baca nota dalam word document. satu-satu word aku baca da makin kabur lak...hurm dah la exam esok pukul 9 pagi...kalau alarm tak set mahu naya jadi nya. 

tapi seketika berfikir, masa tu cepat benor berlalu. rasa macam baru semalam je aku register kat UNIMAS. but i want to keep that feeling for the right moment. sekarang belum masa nya lagi. but bagi kebanyakkan kawan-kawan aku, especially student plant science, maybe this is your last examination week in UNIMAS. after this you'll pursue your dream in the working life. and maybe ada yang ambil Msc. and maybe yang akan berumah tangga. so assignment baru selepas habis study is counting how many of my classmate getting married and i'll try to attend all of their wedding, and yang terdekat ni of course la fafa, our ummi....

hurm aku rasa cukup la setakat ni je kot aku update blog and this is the special entry for the examination week yang betul-betul paling bermakna bagi aku dan classmate aku. aku pun nak sambung balik study. untuk kisah kenangan aku dan kawan-kawan sepanjang pengajian kami di UNIMAS akan aku update dekat entry satu lagi...last but not least, "Good luck to all my friends, and for those who read my post"

good luck guys
p/s: jangan toleh selalu sangat, kantoi nanti....=p
p/s: baca note sampai menguap,
      tapi satu apa tak reti,
      hajat di hati nak minta maap,
      takut ada yang terasa hati.


Sunday, 24 April 2011

zaman budak hingusan

hurm dalam ngah dok sebuk-sebuk nak final ni, ak amek kesempatan nak merehat kan diri sekejap..otak pun da mula tepu dengan segala nota yg di baca....huhuhu.

dlm dok berangan, tetiba aku teringat balik zaman ak sekolah rendah dulu...balik-balik sekolah dengan beg campak ntah ke mana, terus dok mengadap depan tv...sebab apa??sebab nak tengok cite katun fevret...xmakan pun tak po....so aku nak share r ckit ngn korg cite-cite kartun yg aku minat...mmg peminat tegar..miss skali rase mcm nk meraung..yela dulu mne ade youtube ni kan..skrg nk tgk maharaja lawak pun xyah subscribe astro...g je kfc or mcd...ada wifi free..download je dr youtube..tp org da gelak goleng-goleng ko bru nak start gelak...hehehe

so kat bawah ni aku tunjuk r cite-cite kartun fevret aku dulu...AWESOME!!

cybercops


flashman

maskman

jetman

hurm ni la antara fevret-fevret katun yang aku layan dulu...ni je la post aku...tetiba ak bley lak mngimbau zaman-zaman hingusan ni...huhuhu. that's all from me for this post.