Monday, 26 September 2011

jawapan untuk perokok..baekk punyerr


mesti korang tau kan harga sekotak rokok kat luar sekarang dah mencecah RM10 sekotak (bagi dunhill dan malrboro, not include texas 5, rave, era and etc). so sesiapa yang ada awek confirm awek korang dah membebel lecture korang pasal pembelian rokok yang makin lama makin mahal ni. dialog ni aku jumpa kat page kawan aku and ada sedikit kesalahan pengiraan yang aku dah betulkan (tu pun lepas kawan aku tegur. tau la ngah amek master math..haha)

GF: you tau tak rokok ni boleh buat you cepat mati?
BF: ajal maut kan kat tangan tuhan. bukan manusia yang tentukan.
GF: menjawab je. berapa banyak duit you habis beli rokok ni?
BF: sekotak RM10. serious feeling abes. (slumber menjawab)
GF: okay let say you merokok sehari sekotak. dah RM10. amek average sebulan 30 hari, dah RM300. kalau  dalam setahun ada 12 bulan dah RM3600. you start merokok dah berapa tahun?
BF: i hisap umur i 14 sekarang umur i dah 24. ada lah dalam 10 tahun.
GF: hurm kalau setahun you spent dalam RM3600, that's mean dalam masa sepuluh tahun you dah spent RM36000. you dah boleh buat down payment kereta dah. setakat swift i rasa dah lepas kalau u simpan banyak tu.
BF: hurm tak sangka you pandai math, tapi satu soalan lah saya nak tanya.
GF: apa dia?
BF: you merokok tak?
GF: of course la tak.....
BF: mana swift you? i tak nampak pun. 
GF: pfffffftttttt

so guys kat luar sana ada berani nak try ayat ni bila kena bebel ngan awek korang kat luar sana? hahahaha

p/s: thanks to areff helmi for the story. aku pun tak tau ko dapat kat mana, and thanks to syarifudin kecik, for the correction. peace.

2 comments: