Wednesday, 20 July 2011

knock knock~

actually for this entry, tak de spesifik tajuk untuk aku post. entry kali ni lebih berkisar tentang apa aku buat during last weeks. so thats mean jangan terkejut lah kalau cerita aku ni nanti melompat-lompat sebab entry kali ni memang random abes cerita dia. kejap ini pastu nanti cerita ini pulak...hahaha.

okay..for your information, aku punya rutin hidup sekarang ni kat langit je. yela tiket murah der, RM10 je..including tax apa semua baru RM29... so i graaaabbb this chance untuk balik johor once every two weeks. mesti korang rasa buang tabiat apa ulang alik JB-KCH naik flight. okay aku ada jawapan untuk itu. apa yang korang rasa bila kelas korang cuma 2X seminggu pastu cun pulak isnin selasa... mesti bosan kan... so da alang-alang tiket murah aku pun sambar je la... at least dapat gak aku tolong mak aku kat rumah. and kebetulan last week wedding kawan aku kat cheras. so aku pergi lah naik bas dari muar ke KL.. sebab dah lama sangat duduk kat sarawak tak balik-balik, aku pun tak tahu la sangat pasal TBS yang kat bandar tasik selatan. aku cuma pernah dengar dalam berita je. so aku terpusing-pusing lah kat TBS ni.. and aku mintak dia jemput...tapi aku tak taw nak describe aku tunggu kat mane time tu...so aku cakap je la aku tunggu kat LRT BTS.. tunggu punya tunggu rupanya aku tunggu kat KLIA transit punya station..naseb baik kawan aku dapat tangkap location aku tunggu...then bila da naik kereta kiteorang pun pergi ke cheras ikut jalan kajang sebab jalan kl-cheras jam...so patah balik lah. naseb baik sempat sampai sebab majlis tu sampai pukul 4... kiteorang sampai dalam pukul 3..orang pun da mula lengang. so aku pun cepat-cepat la makan takut catering bersihkan lak...haha.. perut pun dah lapar..bedal je la...pas abes tangkap-tangkap gambar, aku pun jumpa pengantin cakap terima kasih pe sume sebab aku nak kejar flight ke kuching lak kat lcct.... disebabkan aku penat gila, aku tertidur dari start aku naik sampai landed. aku tak sedar bila kapal terbang tu berlepas...aku sedar-sedar aku dah kat kuching...

macam aku cakap tadi, kelas aku isnin ngan selasa je..so the next day aku dah bosan.. aku tak bawa laptop sebab laptop aku biol plus dah paralzyed. so aku duduk la membaca komik 'lawak kampus' yang aku beli. kekadang kawan aku ajak main volley ball ngan dak asasi kat kampus timur and bila malam ajak main badminton. lepas balik main badminton kiteorang berborak la dalam kereta. yang aku ingat kawan aku nama dia ammar gak, cakap pasal main tembak orang pakai pen ngan kentang kat kawan aku sorang lagi yang macam blur sebab dia kata dia tak pernah main.. aku pun mencelah macam orang busy body..


"ala jin, kadang-kadang orang main pakai kulit duku tu la"

tapi kawan aku masih blur.. maybe dia tak pernah main kot benda ni. bila ingat balik, bes gak main game camtu. dah lama tak main. budak sekarang main yang macam game tembak-tembak dalam tv tu..aku pun tak taw apa nama benda alah game tu. pastu aku pun start la buka cerita pasal game perang yang atas kertas. yang kita bulat-bulat askar ngan raja kita pastu lawan kita pun benda yang sama. bila nak attack kita buat bulat-bulat hitamkan then terbalikkan kertas tenyeh pakai bontot pen.. kalau ada kesan tekap kat askar lawan mati la jawabnya. haha. pastu ada satu lagi game before digimon, kung fu fighter kuar. apa nama benda alah tu pun aku tak taw tapi yang aku benda tu ada isi air and kita tekan punat kat benda tu pump hoop dalam air tu masuk kat ada satu batang ni. ada lagi ke tak sekarang orang main game tu.
game perang-perang zaman sekolah rendah. kalau dah tension sangat attack- attack tak kena,
bulat je la besar-besar



p/s: sorry gambar kahwen tak ada. aku tak bawa kamera time tu.


No comments:

Post a Comment